Bagte rødbeder med grønkål og paranødder

600 g lilla babyrødbeder, rensede og halverede

600 g gule babyrødbeder, rensede og halverede

1½ spsk. honning

1 spsk. olivenolie

1 spsk. æblecidereddike

Kværnet salt og peber

100 g grønkål, revet i mindre bidder

75 g paranødder, ristet let gyldne på en tør pande og groft hakkede

 

Dressing:

75 g paranødder

2½ dl kogende vand

1 spsk. æblecidereddike

1 spsk. olivenolie

¾ dl vand

Kværnet salt og peber

 

Dressing: bland det kogende vand med nødderne i en skål og lad det stå 20 minutter, til nødderne er lidt bløde. Hæld vandet fra og kom nødderne i en lille foodprocessor sammen med eddike, olie, vand, salt og peber. Kør blandingen til den er glat og jævn.

Kom rødbederne i en bradepande, men hold farverne hver for sig. Bland rødbederne med honning, olie, eddike, salt og peber og vend det godt rundt, men bevar de to farver hver for sig (det ser flottest ud ved anretningen). Dæk bradepanden med folie og bag dem 30 minutter. fjern folien og bag rødbederne yderligere 10-15 minutter, til de lige akkurat er møre.

Anret rødbeder, kål og de hakkede nødder på et fad og dryp dressingen over eller server den ved siden af i en skål.