Krydret suppe med linser, gulerødder og tomat

  • 1 lille rødløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt gurkemeje
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ dåse flåede tomater, hakkede
  • ½ l grønsagsbouillon
  • 100 g røde linser
  • 2 gulerødder, revne
  • Kværnet salt og peber
  • Topping: krydderurter, yoghurt og græskarkerner

Varm olien i en gryde og tilsæt løg, hvidløg og krydderier og sauter det ca. 5 minutter, til løget er blødt.

Tilsæt tomater, bouillon, linser og gulerødder og lad det simre ca. 25 minutter – tilsæt eventuelt lidt mere vand undervejs – og krydr med salt og peber.

Kom suppen i en blender eller brug en stavblender og blend til en jævn konsistens.

Top suppen med hakkede krydderurter, yoghurt og græskarkerner.