Mos af butter beans

200 g tørrede butter beans, lagt i blød i koldt vand natten over med ½ tsk. bagepulver

1-2 spsk. olivenolie

1 rosmarinkvist

½ hvidløg, presset

Kværnet salt og peber

 

Hæld vandet fra de udblødte bønner og kom dem i en gryde med vand, så det dækker godt. Bring det i kog, dæmp varmen og lad bønnerne koge efter anvisningen på posen, til de er helt møre. Dræn bønner for væde, men gem kogevandet.

Kom olie og rosmarin på en lille pande og lad det simre ca. 4 minutter, til du kan dufte rosmarinen.

Kom bønnerne i en foodprocessor med olien (uden rosmarin), hvidløg, 2 tsk. salt og lidt peber. Mens maskinen kører tilsættes ca. ¾ dl af kogevandet. Tilsæt eventuelt mere væde til at justere konsistensen. Blend ca. et minut, til mosen er blød og glat. Dryp med lidt olie ved serveringen.