Mos af butter beans

Mos af butter beans

  • 200 g tørrede butter beans, lagt i blød i koldt vand natten over med ½ tsk. bagepulver
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • 1 rosmarinkvist
  • ½ hvidløg, presset
  • Kværnet salt og peber

 

Hæld vandet fra de udblødte bønner og kom dem i en gryde med vand, så det dækker godt. Bring det i kog, dæmp varmen og lad bønnerne koge efter anvisningen på posen, til de er helt møre.

 

  • Dræn bønner for væde, men gem kogevandet.
  • Kom olie og rosmarin på en lille pande og lad det simre ca. 4 minutter, til du kan dufte rosmarinen.
  • Kom bønnerne i en foodprocessor med olien (uden rosmarin), hvidløg, 2 tsk. salt og lidt peber.
  • Mens maskinen kører tilsættes ca. ¾ dl af kogevandet.
  • Tilsæt eventuelt mere væde til at justere konsistensen.
  • Blend ca. et minut, til mosen er blød og glat.
  • Dryp med lidt olie ved serveringen.

 

 

image_pdfGem som PDFimage_printUdskriv