1 lille rødløg, skåret i tern
1 fed hvidløg, hakkede
1 spsk. olivenolie
½ rød peberfrugt, uden kerner og skåret i tern på ca. 1 x 1 cm
1 lille sød kartoffel, skåret i tern på 1 x 1 cm
1 dåse (4 dl) flåede tomater
Kværnet salt og peber
½ dl Peanut Butter
½ l grønsagsbouillon (evt. lidt mere)
1 tsk. stødt chili
1 tsk. Umami pasta, Taste #5 (fås på tube)
½ dåse kikærter, skyllede og afdryppede
100-150 g babyspinat
Varm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg ca. 5 minutter, til de er gennemsigtige, men uden at have taget farve.
Tilsæt peberfrugt og sød kartoffel, vend det rundt og hæld tomaterne ved sammen med væden og lad det simre 5 minutter og krydr med salt og peber.
Rør peanut butter og 1½ dl varm bouillon sammen, til der ikke er nogen klumper i. Kom blandingen i gryden sammen med resten af bouillonen og chili. Læg låg på og lad suppen simre 15-20 minutter.
Tilsæt kikærter og babyspinat, og lad spinaten falde sammen. Smag godt til med salt og peber.