Nem, cremet suppe med tomat, sød kartoffel og peanutbutter

1 lille rødløg, skåret i tern

1 fed hvidløg, hakkede

1 spsk. olivenolie

½ rød peberfrugt, uden kerner og skåret i tern på ca. 1 x 1 cm

1 lille sød kartoffel, skåret i tern på 1 x 1 cm

1 dåse (4 dl) flåede tomater

Kværnet salt og peber

½ dl Peanut Butter

½ l grønsagsbouillon (evt. lidt mere)

1 tsk. stødt chili

1 tsk. Umami pasta, Taste #5 (fås på tube)

½ dåse kikærter, skyllede og afdryppede

100-150 g babyspinat

 

Varm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg ca. 5 minutter, til de er gennemsigtige, men uden at have taget farve.

Tilsæt peberfrugt og sød kartoffel, vend det rundt og hæld tomaterne ved sammen med væden og lad det simre 5 minutter og krydr med salt og peber.

Rør peanut butter og 1½ dl varm bouillon sammen, til der ikke er nogen klumper i. Kom blandingen i gryden sammen med resten af bouillonen og chili. Læg låg på og lad suppen simre 15-20 minutter.

Tilsæt kikærter og babyspinat, og lad spinaten falde sammen. Smag godt til med salt og peber.