Blog

25. maj 2021

Sådan får du bedre jordforbindelse

Sådan får du bedre jordforbindelse Gå barfodet på græs, sand eller andre af jordens naturlige overflader. Når du får kontakt direkte med jordens overflade via gåture, […]
20. maj 2021

World Bee Day den 20. maj

World Bee Day den 20. maj Mere end 25.000 forskellige biarter er i dag uddøde eller truede. Derfor sætter FN fokus på biernes beskyttelse den 20. […]
17. maj 2021

Hvad gør din suppe cremet og lækker

Hvad gør din suppe cremet og lækker En cremet og fyldig suppe er lækker ’comfort’ mad, på kolde forårs- og sommerdage.  Her kommer nogle tips for […]
14. maj 2021

Spis verden rundt

Spis verden rundt Uanset om dine ferieplaner går til altanen eller til sommerlandet, så kan du rejse langt længere helt uden at pakke kufferten. Med eksotisk, […]
11. maj 2021

Tang – havets gave til dig

Tang – havets gave til dig Havets grønsager har mange værdifulde og styrkende egenskaber, der gør dem værdige til en plads i vores kost. Havets grønsager indeholder […]
7. maj 2021

Gurkemeje

Gurkemeje Gurkemeje kendes nok af de fleste, for at give kogte ris en smuk gul farve, når de koges sammen med gurkemeje. Gurkemeje er medlem af ingefærfamilien […]
4. maj 2021

Sæt krydderi på maden

Sæt krydderi på maden Krydderier giver skønne duft- og smagsoplevelser, de får os til at tænke på andre landes køkkener, og varmen og duften fx fra […]
3. maj 2021

Ansjoser

Ansjoser Ansjoser er små fisk, der er saltet og pakket i olie. De sælges som oftest i små dåser eller glas. Selvom ansjosfileten ikke syner af […]
29. april 2021

Smoothie – det flydende guld

Smoothie – det flydende guld Til tider er det lettere at ”spise” sine grønsager flydende, og fordelen er ikke kun, at det er hurtigt at tilberede, […]
27. april 2021

Nervus Vagus – den 10. hjernenerve

Nervus Vagus – den 10. hjernenerve Nervus Vagus har et meget langt forløb fra hjernen, over halsen til kroppen, hvor den bl.a. påvirker stort set hele […]
27. april 2021

Pistacienødder og figner

Pistacienødder og figner Pistacienødder og figner passer så fint sammen både i smag og sundhed. B6-vitamin i pistacienødderne hjælper kroppen til bedre at optage magnesium, som er […]
22. april 2021

Orange mad

Orange mad Den smukke, varme orange farve ser vi i mange madvarer som fx gulerod, søde kartofler, papaja, appelsiner, abrikoser, havtorn, splitlinser, laks og ørred. Orange […]
19. april 2021

Krydderurter

Krydderurter Krydderurter giver velsmag og et smukt udseende til stort set alle retter – og er samtidigt de små sundhedsbomber. Krydderurter har haft betydning for både mennesker […]
15. april 2021

INGEFÆR

INGEFÆR Ingefær er nævnt i de gamle skrifter fra Kina, Indien og Mellemøsten, hvor de priser dens kulinariske og medicinske egenskaber. Marco Polo bragte roden med […]
12. april 2021

Børn og ’Brain Food’

Børn og ’Brain Food’ Hjernen skal gerne være i topform hele tiden, og faktisk er hjernen det organ, som bruger mest ilt og energi. Hjernen er […]