Gulerods-dip
Gulerods-dip
- 4 spsk. olivenolie
- 5 gulerødder, halveret på langs en eller to gange afhængigt af tykkelsen
- 1 rød chili, uden kerner og grofthakket
- 1 spsk. stødt spidskommen
- 1 spsk. sesamfrø
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. tahin
- 1 spsk. flydende honning
- 1-2 tsk. citronsaft
- Kom olien i et ovnfast fad og fordel de halve gulerødder i fadet.
- Drys med chili, spidskommen, sesamfrø og salt og bland det hele godt rundt.
- Sæt fadet i en 180° varm ovn ca. 35 minutter, til gulerødderne er møre.
- Kom alt fra fadet i en blender og tilsæt tahin, honning og lidt citronsaft.
- Kør blandingen til en grov, jævn mos, men det skal ikke blive til en puré.
- Serveres fx til knækbrød eller som humus.