INGEFÆR

INGEFÆR

Ingefær er nævnt i de gamle skrifter fra Kina, Indien og Mellemøsten, hvor de priser dens kulinariske og medicinske egenskaber. Marco Polo bragte roden med tilbage til Europa, og siden har den været populær i forskellige henseender.

I Danmark er de første tegn på ingefær fra middelalderen, hvor knolden blev brugt som krydderi i maden, men kun i de rige hjem, for den importerede rod var dyr dengang. Nu bliver ingefær brugt i madlavning verden over, og i asiatiske retter er den næsten uundværlig.

Ingefær har en helt speciel stærk duft og smag, der passer godt til kød, fisk, grønsager og rejer. Ingefær indeholder et kraftigt anti-inflammatorisk plantestof kaldet gingerol. Og netop dette stof er forklaringen på at ingefær hjælper mange med led- og gigtsmerter.

Ingefær er slimløsende og derfor god ved forkølelse, eller hvis der er optræk til en forkølelse. Ingefær bedre cirkulationen og giver varme helt ud i hænder og fødder. Ingefær er også kendt for sin evne til at mindske kvalme og søsyge.

 

Tips:

  • Drys dine løse ris med fintrevet ingefær, sesamfrø og eventuelt lidt smuldret noritang.
  • Brug friskrevet ingefær i en marinade eller dressing sammen med sesamolie, tamari, knust hvidløg, finthakket rød chili og limesaft.
  • Tilsæt friskrevet ingefær til dine sauterede grønsager.
  • Tilbered te af et par skiver ingefær og en stang kanel overhældt med kogende vand.
  • Bland lidt friskrevet ingefær i yoghurt, krydr med salt og peber.