Nem, cremet suppe med tomat, sød kartoffel og peanutbutter

Nem, cremet suppe med tomat, sød kartoffel og peanutbutter

  • 1 lille rødløg, skåret i tern
  • 1 fed hvidløg, hakkede
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ rød peberfrugt, uden kerner og skåret i tern på ca. 1 x 1 cm
  • 1 lille sød kartoffel, skåret i tern på 1 x 1 cm
  • 1 dåse (4 dl) flåede tomater
  • Kværnet salt og peber
  • ½ dl Peanut Butter
  • ½ l grønsagsbouillon (evt. lidt mere)
  • 1 tsk. stødt chili
  • 1 tsk. Umami pasta, Taste #5 (fås på tube)
  • ½ dåse kikærter, skyllede og afdryppede
  • 100-150 g babyspinat

 

  1. Varm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg ca. 5 minutter, til de er gennemsigtige, men uden at have taget farve.
  2. Tilsæt peberfrugt og sød kartoffel, vend det rundt og hæld tomaterne ved sammen med væden og lad det simre 5 minutter og krydr med salt og peber.
  3. Rør peanut butter og 1½ dl varm bouillon sammen, til der ikke er nogen klumper i. Kom blandingen i gryden sammen med resten af bouillonen og chili. Læg låg på og lad suppen simre 15-20 minutter.
  4. Tilsæt kikærter og babyspinat, og lad spinaten falde sammen. Smag godt til med salt og peber.