Broccoli i forbindelse med brystkræft er uovertruffen

Dens store indhold af antioxidanter er med til at ødelægge de frie radikaler. Dens indhold af glukosinolater, det svovlholdige stof, der især findes i kål, er med til at give broccolien dens bitre smag. Når broccolien tygges frigives dette stof, hvorved isotiocyanater og indoler frigives. Det er disse stoffer der er forklaringen på broccoliens kræfthæmmende virkning. Disse stoffer, især indolerne og specielt indol-3-carbinol, modvirker kræft ved at:

  • Virke inflammationshæmmende
  • Stimulere til programmeret celledød
  • Hæmme deling af kræftceller
  • Påvirke balancen mellem de forskellige østrogener. Indoler stimulerer til produktion af det svage østrogen og nedsætte produktionen af det kraftigere østrogen

 

 

Fem tips til broccoli

  • Bland broccolibuketter, avocadotern og oliven og dryp med en dressing af olivenolie, citronsaft og hvidløg
  • Damp din broccoli – max. 3 minutter og bland den med rødløg og hakkede oliven
  • Tilsæt et par dråber tamari (sojasauce), det gør smagen af broccoli mere blød og fyldig
  • Dryp broccoli med citronsaft, det øger aktiviteten af enzymet myrosinase
  • Bland blancheret broccoli med semi-dried tomater, oliven og lidt smuldret gedefeta