Anne van der Merwede

Ergo-ernærings & komplementær terapeut

Jeg er uddannet ernærings­terapeut, komplementærbehandler og ergoterapeut. I mere end 20 år har jeg arbejdet som foredragsholder, behandler, under­viser og skribent.

Jeg har haft brystkræft for 22 år siden og har siden da studeret sammenhængen mellem krop, sind, kost og livsstil og samlet viden om, hvordan vi giver kroppen de mest optimale betingelser.

Min knude kom som et uventet kølleslag og var et wake-up call, der fik mig til at skifte karriere fra kommunalt ansat ergoterapeut til selvstændig ernæringsterapeut. Da jeg fik min diagnose, gik jeg fra at være en rask hustru og mor til Andreas på 7 år til at få en kræftdiagnose; en oplevelse, der ændrede mit liv på få sekunder.

Desuden er jeg hustru, mor og farmor og vældig glad og taknemmelig for livet.


En sund kvindekrop (2021)


Mere end 80 opskrifter og gode tips!
Bogen En sund kvindekrop er til kvinder, der ønsker at leve et aktivt liv med et godt helbred. Indgangsvinklen er grundlæggende holistisk, og det handler om det hele menneske, om sundhed, kost og livsstil og samspillet mellem krop, sind og ånd.

I bogen fokuseres der ikke på en specifik diæt eller kur. I stedet guides læseren, via enkle ændringer, til en velfungerende krop med en optimal fordøjelse, et stærkt immunforsvar, hormoner i balance, stærke knogler, smuk hud, en hjerne i topform, bedre nattesøvn og mere energi.

Læseren præsenteres for den nyeste viden om:

Det fintfølende maskineri, der får kroppen til at fungere og præstere. Kostens enorme betydning. Plantebaseret mad og plantestoffernes vigtighed. Kosmetik, cremer og skjulte hormoner. Det klimavenlige køkken. Bogens flere end 80 opskrifter, med tilhørende god tips, er overvejende vegetariske eller veganske og uden gluten, mælk og hvidt sukker. Maden er næringsrig og farvestrålende, den appellerer til sanserne og er ovenikøbet nem at lave i en travl hverdag.

Her er inspiration til mange forskellige sider af et godt og sundt liv, og bogen er opbygget, så den kan bruges som opslagsbog med mulighed for at plukke i informationerne efter interesse og behov.

Bogen kan købes i boghandlere, på nettet, hos muusmann-forlag.dk og hos mig. Bogen findes også på landets biblioteker.

Bogen er en revideret udgave af min første bog, En sund kvindekrop uden brystkræft, hvor langt den største del af bogen handlede om brystkræft. De forskellige vejledninger, tips og gode råd i den første udgave var i virkeligheden gældende for flere områder af kroppen og ikke kun i forbindelse med brystkræft. Derfor ser anden udgave nu dagens lys – denne gang med fokus på flere komponenter for en sund kvindekrop, blandt andet hvordan du forebygger knogleskørhed, hjerte-kar-problemer og brystkræft, og hvordan du holder din hjerne i form og din hud sund og spændstig. Siden 2014, hvor første udgave udkom, er vi begyndt at fokusere mere og mere på det klimavenlige køkken og på at minimere madspild. Det har derfor også været relevant at inkludere det emne i bogen og tilføje yderligere 15 opskrifter, alle med udgangspunkt i plantebaseret mad.

En sund kvindekrop uden brystkræft (2014)


I En sund kvindekrop – uden brystkræft bliver du præsenteret for de afgørende faktorer, der bestemmer din krops sundhed, så du kan gøre dit for at undgå at blive ramt af brystkræft. Du får muligheden for på en enkel og lettilgængelig måde at kigge ind bag det ydre for at forstå hele det fintfølende maskineri, der får din krop til at fungere og præstere.

Bogen bygger på en opfattelse af at de enkelte dele af vores krop bør ses i deres forhold til en større helhed, som er mere end summen af delene, og den fortæller detaljeret om forebyggelse af brystkræft. Bogen er skrevet i en empatisk og læsevenlig stil og vidner om, at forfatteren selv ”har været der”. Du får forfatterens egen personlige historie om en brystkræftdiagnose i 1998.

Bogen findes på landets biblioteker.

Jeg har et lille restoplag, så har du brug for bogen, så er du velkommen til at kontakte mig.