Mos af butter beans
- 200 g tørrede butter beans, lagt i blød i koldt vand natten over med ½ tsk. bagepulver
- 1-2 spsk. olivenolie
- 1 rosmarinkvist
- ½ hvidløg, presset
- Kværnet salt og peber
Hæld vandet fra de udblødte bønner og kom dem i en gryde med vand, så det dækker godt. Bring det i kog, dæmp varmen og lad bønnerne koge efter anvisningen på posen, til de er helt møre.
- Dræn bønner for væde, men gem kogevandet.
- Kom olie og rosmarin på en lille pande og lad det simre ca. 4 minutter, til du kan dufte rosmarinen.
- Kom bønnerne i en foodprocessor med olien (uden rosmarin), hvidløg, 2 tsk. salt og lidt peber.
- Mens maskinen kører tilsættes ca. ¾ dl af kogevandet.
- Tilsæt eventuelt mere væde til at justere konsistensen.
- Blend ca. et minut, til mosen er blød og glat.
- Dryp med lidt olie ved serveringen.