Bagte rødbeder med grønkål og paranødder
- 600 g lilla babyrødbeder, rensede og halverede
- 600 g gule babyrødbeder, rensede og halverede
- 1½ spsk. honning
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. æblecidereddike
- Kværnet salt og peber
- 100 g grønkål, revet i mindre bidder
- 75 g paranødder, ristet let gyldne på en tør pande og groft hakkede
Rødbeder:
- Kom rødbederne i en bradepande, men hold farverne hver for sig.
- Bland rødbederne med honning, olie, eddike, salt og peber og vend det godt rundt, men bevar de to farver hver for sig (det ser flottest ud ved anretningen).
- Dæk bradepanden med folie og bag dem 30 minutter. fjern folien og bag rødbederne yderligere 10-15 minutter, til de lige akkurat er møre.
- Anret rødbeder, kål og de hakkede nødder på et fad og dryp dressingen over eller server den ved siden af i en skål.
Dressing:
- 75 g paranødder
- 2½ dl kogende vand
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. olivenolie
- ¾ dl vand
- Kværnet salt og peber
Dressing:
- Bland det kogende vand med nødderne i en skål og lad det stå 20 minutter, til nødderne er lidt bløde.
- Hæld vandet fra og kom nødderne i en lille foodprocessor sammen med eddike, olie, vand, salt og peber.
- Kør blandingen til den er glat og jævn.