600 g lilla babyrødbeder, rensede og halverede
600 g gule babyrødbeder, rensede og halverede
1½ spsk. honning
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
Kværnet salt og peber
100 g grønkål, revet i mindre bidder
75 g paranødder, ristet let gyldne på en tør pande og groft hakkede
Dressing:
75 g paranødder
2½ dl kogende vand
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. olivenolie
¾ dl vand
Kværnet salt og peber
Dressing: bland det kogende vand med nødderne i en skål og lad det stå 20 minutter, til nødderne er lidt bløde. Hæld vandet fra og kom nødderne i en lille foodprocessor sammen med eddike, olie, vand, salt og peber. Kør blandingen til den er glat og jævn.
Kom rødbederne i en bradepande, men hold farverne hver for sig. Bland rødbederne med honning, olie, eddike, salt og peber og vend det godt rundt, men bevar de to farver hver for sig (det ser flottest ud ved anretningen). Dæk bradepanden med folie og bag dem 30 minutter. fjern folien og bag rødbederne yderligere 10-15 minutter, til de lige akkurat er møre.
Anret rødbeder, kål og de hakkede nødder på et fad og dryp dressingen over eller server den ved siden af i en skål.