1 stort løg, groft hakket
1 spsk. olivenolie + lidt til at dryppe med
1 fed hvidløg, hakket
3 stængler bladselleri, grofthakkede
½ tsk. tørret oregano
1 stor håndfuld basilikum, bladene tages af stænglerne og stænglerne hakkes groft
700 g broccoli, stokken skæres i tynde skiver – og buketterne hakkes groft
Ca. 7 dl grønsagsbouillon
Kværnet salt og peber
250 g frosne ærter, optøede
Saft af ½ citron
Flager af parmesanost til pynt (kan udelades)
Varm olie i en gryde og sauter løg og hvidløg ca. 5 minutter, til det er blødt. Tilsæt bladselleri, oregano og de hakkede basilikumstængler og rør rundt.
Tilsæt broccoli, bouillon og krydr med salt og peber og lad det hele simre ca. 5 minutter, til broccolistokkene er netop møre.
Tag gryden fra varmen og tilsæt ærter, basilikumblade og halvdelen af citronsaften. Blend suppen og regulere eventuelt konsistensen med lidt væde, hvis suppen er for tyk. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Fordel suppen i 4 portionsskåle, dryp med lidt olivenolie og pynt med parmesanflager.