Grønt tilbehør
- 2 spsk. olivenolie + lidt til at dryppe med
- ½ løg, finthakket
- 1 fed hvidløg
- 100 g rucolasalat (eller en blanding af rucolasalat og spinat)
- Et par myntestilke
- 15 g bredbladet persille
- 40 g pistacienødder, ristet let på en varm pande og grofthakkede
- Reven skal af 1 usprøjtede citroner
- 1 tsk. salt
- Dukkah, til at drysse med (Mill&Mortar)
(Du kan sagtens mikse rucolasalat, persille og spinat, som du nu har råvarerne til)
- Varm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg et par minutter, til de er gennemsigtige og bløde.
- Tilsæt rucolasalaten, og rør i blandingen et par minutter, til rucolasalaten er faldet sammen.
- Kom blandingen på en tallerken og lad den køle helt af.
- Kom blandingen i en blender sammen med mynte, persille, pistacienødder, citronskal og salt, og kør det jævnt.
- Dippen kommes på en tallerken eller et lille fad og drysses med dukkah og dryppes med olie.
- Dippen kan serveres med brød eller som tilbehør til fisk, fjerkræ og grønsager.