MAD I FAD – Hele måltidet i et fad (2021)

Bogen udkommer september 2021

Hele retten tilbereder sig selv i ovnen i ét fad, og al saft, kraft og smag bliver i fadet. Man står ikke tilbage med en kæmpe opvask, højst en kniv, et bræt, en skål og et ovnfast fad. 

Bogen indeholder nemme opskrifter til velsmagende, sund og hjemmelavet mad til alle, der sætter pris på god mad. Der mere end 60 opskrifter, som omfatter morgenmad/brunch, hovedretter (fisk, fjerkræ, kød eller vegetariske og veganske retter) samt desserter. Maden er næringsrig og farvestrålende, den appellerer til sanserne og er nem at lave i en travl hverdag.

Hver opskrift ledsages af foto, praktisk info til alternative ingredienser og sundhedstips om råvarerne.

Alle retter – undtagen desserterne, er fuldgyldige måltider, som både indeholder fedtstoffer, kulhydrater og proteiner. Desuden masser af grønsager der giver energi til kroppen og skønne farver på tallerkenen. 

Formålet med bogen er, at det skal være overkommeligt for alle at tilberede et godt måltid.

 

 

En sund kvindekrop (2021)

Bogen En sund kvindekrop er til kvinder, der ønsker at leve et aktivt liv med et godt helbred. Indgangsvinklen er grundlæggende holistisk, og det handler om det hele menneske, om sundhed, kost og livsstil og samspillet mellem krop, sind og ånd.

I bogen fokuseres der ikke på en specifik diæt eller kur. I stedet guides læseren, via enkle ændringer, til en velfungerende krop med en optimal fordøjelse, et stærkt immunforsvar, hormoner i balance, stærke knogler, smuk hud, en hjerne i topform, bedre nattesøvn og mere energi.

 

 

Læseren præsenteres for den nyeste viden om:

  • Det fintfølende maskineri, der får kroppen til at fungere og præstere.
  • Kostens enorme betydning.
  • Plantebaseret mad og plantestoffernes vigtighed.
  • Kosmetik, cremer og skjulte hormoner.
  • Det klimavenlige køkken.

Bogens flere end 80 opskrifter, med tilhørende god tips, er overvejende vegetariske eller veganske og uden gluten, mælk og hvidt sukker. Maden er næringsrig og farvestrålende, den appellerer til sanserne og er ovenikøbet nem at lave i en travl hverdag.

Her er inspiration til mange forskellige sider af et godt og sundt liv, og bogen er opbygget, så den kan bruges som opslagsbog med mulighed for at plukke i informationerne efter interesse og behov.

Bogen kan købes i boghandlere, på internettet, hos Muusmann Forlag / eller den kan bestilles ved at kontakte mig via kontaktsiden! Du finder også bogen på landets biblioteker.

Bogen er en revideret udgave af min første bog, En sund kvindekrop uden brystkræft, hvor langt den største del af bogen handlede om brystkræft. De forskellige vejledninger, tips og gode råd i den første udgave var i virkeligheden gældende for flere områder af kroppen og ikke kun i forbindelse med brystkræft. Derfor ser anden udgave nu dagens lys – denne gang med fokus på flere komponenter for en sund kvindekrop, blandt andet hvordan du forebygger knogleskørhed, hjerte-kar-problemer og brystkræft, og hvordan du holder din hjerne i form og din hud sund og spændstig. Siden 2014, hvor første udgave udkom, er vi begyndt at fokusere mere og mere på det klimavenlige køkken og på at minimere madspild. Det har derfor også været relevant at inkludere det emne i bogen og tilføje yderligere 15 opskrifter, alle med udgangspunkt i plantebaseret mad.

GRATIS! Du kan hente et udsnit af bogen “En sund kvindekrop (2021) her!

 

Anmeldelser af bogen “En sund kvindekrop (2021)”:

Birte Jørgensen og Else Høgh fra Magasinet Sundhed skriver:

“Fagligheden hos Anne van der Merwede fornægter sig ikke i hendes seneste bog. Her har hun med en baggrund som ernæringsterapeut, komplementærbehandler og ergoterapeut skrevet bogen til kvinder, der ønsker at leve et aktivt liv med godt helbred. I bogen ”En sund kvindekrop – sundhed, styrke og vitalitet” tager hun udgangspunkt i det hele menneske, i kost og livsstil.

Uden at fokusere på en specifik diæt eller kur guides du, via enkle ændringer, til en velfungerende krop – med optimal fordøjelse, et stærkt immunforsvar, hormoner i balance, stærke knogler, fin hud, en hjerne i topform og bedre nattesøvn.”

 

Carsten G. Johansen fra Magasinet Helse skriver:

“Lige så fantastisk den er, lige så svær kan kvindekroppen være at forstå og få i balance. Denne bog tilbyder sig som den ultimative guide til kvindens hormoner, immunfor- svar, hud, energi, mentalitet og meget mere.

I redegørelsen lægges der ikke mindst vægt på betydningen af kosten, og derfor indeholder bogen 80 næringsrige og farvestrålende opskrifter, der appellerer til sanserne. Forfatteren er bl.a. ernæringsterapeut og ergoterapeut med speciale i kvindekroppen. Hun har tidligere udgivet En sund kvindekrop uden brystkræft.”

Titel En sund kvindekrop
Undertitel Sundhed, styrke og vitalitet
Forfatter Anne van der Merwede
Sider 253
Format 170 x 240 mm
Omslag Hardback
Udgivelse Februar 2021
ISBN 978-87-93951-86-0

 

 

En sund kvindekrop uden brystkræft (2014)

Hver 9. kvinde rammes i dag af brystkræft, og forskning fokuserer på at op mod 25 pct. af tilfældene formentlig kunne forebygges ved ændringer i kost og livsstil.

Uddrag fra bogen:

“Sundhed og vitalitet på celleplan er bestemt af dine tanker, følelser og fysiske udfoldelser, og i høj grad af dine kostvaner. Ligesom farver betyder noget for øjet og humøret, så betyder de også noget for din sundhed. Er maden farverig, er den med til at styrke dit immunforsvar, give balance i hormonerne og en optimal fordøjelse. Mad med farver indeholder nemlig et utal af fantastiske, nærende plantestoffer.”

 

 

I bogen En sund kvindekrop – uden brystkræft bliver du præsenteret for de afgørende faktorer, der bestemmer din krops sundhed, så du kan gøre dit for at undgå at blive ramt af brystkræft. Du får muligheden for på en enkel og lettilgængelig måde at kigge ind bag det ydre for at forstå hele det fintfølende maskineri, der får din krop til at fungere og præstere.

Bogen bygger på en holistisk opfattelse af at vores sundhed er afhængig af vores fysiske, psykiske og mentale velvære, og den fortæller detaljeret om forebyggelse af brystkræft. Bogen er skrevet i en empatisk og læsevenlig stil og vidner om, at forfatteren selv ”har været der”. Du får forfatterens egen personlige historie om en brystkræftdiagnose i 1998.

Du får den nyeste viden om

  • Hvordan du får styr på hormonerne
  • Hvordan din fordøjelse bedst forvalter dine hormoner
  • Kostens kolossale betydning
  • Kosmetik, cremer og skjulte hormoner
  • Motion, som er fantastisk vigtig

Desuden får du forslag til 70 nemme opskrifter på velsmagende retter, klar til brug i din hverdag. Anne van der Merwede kombinerer viden, erfaring og hjertelighed i en transformerende bog, der vil gøre en forskel i dit liv.

Anne van der Merwede er uddannet ernæringsterapeut, ergoterapeut og komplementærbehandler, hvilket gør, at hun i sit arbejde råder over en bred vifte af værktøjer. De sidste seksten år har Anne studeret sammenhængen mellem brystkræft, krop, sind, kost og livsstil. I dag arbejder Anne som foredragsholder, behandler, underviser og skribent, og hun afholder workshops og giver undervisning på uddannelsesinstitutioner og virksomheder.

Hent gratis mine “18 tips til at komme godt i gang” som dokument! Du kan hente det her.

Bogen kan købes i udvalgte boghandlere, eller den kan bestilles ved at kontakte mig via kontaktsiden!

 

Titel En sund kvindekrop
Undertitel – uden brystkræft
Forfatter Anne van der Merwede
Sider 248
Format Ukendt
Omslag Ukendt
Udgivelse 2014
ISBN 978-87-92746-68-9