Nemme ideer til at få mange grønsager, frugt og bær i måltiderne

Nemme ideer til at få mange grønsager, frugt og bær i måltiderne

 

Morgenmad

  • Overnight grød toppet med friske blåbær, tynde pærebåde og tern af mango 
  • Tilsæt frugt og grønt i bagværk fx revne gulerødder i brød, blåbær i små, tykke pandekager eller bananer i muffins
  • Bland hytteost med tern af mango og agurk og hakket mynte og top med ristede græskarkerner
  • Blødkogt æg med avocado og stegte tomater
  • Yoghurt med granola, friske bær og små æbletern 
  • Omelet foldet om skiver af burrata, serveret med tern af agurk, tomat og peberfugt
  • Frittata eller æggekage med tern af tomat og courgetter og en håndfuld babyspinat
  • Frugtsalat vendt med avocadotern, hakkede nødder og lidt mørk chokolade
  • Smoothies er en af de nemmeste måder at få flere grønsager, frugt og bær. Frugt og grønt kan gøres klar aftenen før og sættes på køl. Næste morgen køres de med væde og fx kanel eller kardemomme og græskarkerner. Mandler, nødder og kerner giver din smoothie gode proteiner, fibre og sunde fedtstoffer og er samtidigt med til at give dig mæthed og stabilisere dit blodsukker

 

Frokost

  • Humus eller dips og gnavegrønt, gulerod, kinaradise, agurk, blomkålsbuketter, bladselleri og snackpeberfrugt
  • En lille bøtte med råkost – eventuelt en rest fra aftensmaden
  • Muffins med æg, babyspinat, tomater og skinke 
  • Sandwich med tomater, agurk, rucolasalat, pesto og mozzarella 
  • Hytteost i en lille bøtte, blandet med hakkede grønsager og krydderurter 
  • Wraps med revne salat, gulerødder, peanutbutter og koriander 
  • Wraps med courgettestrimler, avocado, rød snackpeber og flødeost
  • Kål-wraps, af spidskålsblade med bønnepate, peberfrugt, reven gulerod og spirer 
  • Pitabrød med ærtehummus samt syltede agurker, avocado og peberfrugt
  • Urtefrikadeller og rød snackpeber og snackgulerødder
  • Pirogger med fyld af fx kikærter, dampede søde kartofler og babyspinat
  • Hvidkål og spidskål egner sig godt til råkostsalater og i friske salater 
  • Salat af agurk, radiser, ærter og en dressing af cremefraiche og dijonsennep

 

Aften – eller hvor du nu har lyst

  • Svits grønsager på panden i rigeligt med krydderier, karry, hvidløg, ingefær og limeblade 
  • En gryderet af bælgfrugter, grønsager, krydderier og en dåse flåede tomater
  • Lav ”spaghetti-strimler” af gulerod, courgette eller kinaradise
  • Halverede, bagte peberfrugter med fyld af svampe og ris
  • Frikadellefars tilsat rødbede, svampe eller revne rodfrugter
  • Pandestegte rejer med kål og karry
  • Grønsager i risotto, til eksempel svampe, græskar eller blomkål
  • Guacamole, salsa og pesto er lækkert grønt tilbehør
  • Læg kylling eller laks på en bund af rodfrugter, krydderurter og løg
  • Fritter af sød kartoffel, pastinak eller glaskål, der bages og vendes i olivenolie og krydderier
  • Pak grønsager i bagepapir med lidt brunet smør og bag dem i ovnen
  • Anvend grønsager til blendede supper
  • Spis asiatiske retter, de har tradition for at indeholde mange grønsager og magert kød

 

 

 

image_pdfGem som PDFimage_printUdskriv