Nervus Vagus – den 10. hjernenerve

Nervus Vagus – den 10. hjernenerve

Nervus Vagus har et meget langt forløb fra hjernen, over halsen til kroppen, hvor den bl.a. påvirker stort set hele fordøjelsen, hjertet og lunger. Klemmes nerven undervejs i sit forløb som følge af fx whiplash, fald eller muskelspændinger kan det påvirke disse organer. 

Du kan holde Nervus Vagus i topform ved hjælp af meditation, sang, bøn, motion, åndedrætsøvelser og massage. En kost der indeholder fibre, omega-3 fedtsyrer og probiotika er guf for din Nervus Vagus.

Bruger du blot nogle af disse tiltag giver det en bedre fordøjelsen, dæmper inflammation og øger endda hjernens neuroplasticitet, så du lettere kan tilegne dig nye færdigheder. 

I min optik hænger krop og psyke hænger uløseligt sammen, og netop Nervus Vagus har stor betydning både for fysisk og psykisk velbefindende.

 

Asparges i sæson netop nu

  • Grønne asparges er nem mad, for de skal blot have en hurtig og nænsom tilberedning. Koges eller tilberedes de alt for meget, mister de deres smag og næringsstoffer. 
  • Den træede ende knækkes af, og aspargesen blancheres ganske kort, så den stadig har bid. 
  • Asparges passer fint sammen med fx en cremet dip, kørvel, parmaskinke, parmesan eller brunet smør. 
  • Asparges er rig på fibre og lav på kalorier. Desuden indeholder de stoffet glutathion, en kraftig antioxidant, der bl.a. har stor betydning for at leveren kan arbejde optimalt.
  • Og ikke mindst så er alle grønne grønsager rige på K-vitamin, som styrker knoglesundenden og gør, at blodet størkner (koagulerer), hvis du fx slår dig. 

 

 

image_pdfGem som PDFimage_printUdskriv