Pistacienødder og figner
Pistacienødder og figner passer så fint sammen både i smag og sundhed. B6-vitamin i pistacienødderne hjælper kroppen til bedre at optage magnesium, som er i figner.
Sammen støtter B6-vitamin og magnesium til en bedre søvn, et sundt nervesystem og de virker beroligende på kroppen.
Bagt fetaost med friske figner (fra min kommende bog ’Mad i fad’)
- Et stykke fetaost på 200 g, skåret i 4 skiver
- 4 friske figner, halverede
- 1 tsk olivenolie
- 2 tsk flydende honning
- peber
- 25 g pinjekerner
- saft og reven skal af ½ usprøjtet citron
- 2 tsk olivenolie
- 1 lille håndfuld basilikumblade, hakkede
- Fordel fetaost og de halve figner i et ovnfast fad.
- Dryp olie og honning over og krydr med peber.
- Drys pinjekerner over og sæt fadet i en 180 °C varm ovn ca. 20 minutter, til fignerne er møre.
- Imens røres citronsaft og skal, de to teskefulde olie og basilikum sammen og blandingen hældes over retten, så snart den kommer ud af ovnen.