Krydret suppe med linser, gulerødder og tomat
- 1 lille rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. stødt koriander
- ½ tsk. stødt gurkemeje
- 1 spsk. olivenolie
- ½ dåse flåede tomater, hakkede
- ½ l grønsagsbouillon
- 100 g røde linser
- 2 gulerødder, revne
- Kværnet salt og peber
- Topping: krydderurter, yoghurt og græskarkerner
- Varm olien i en gryde og tilsæt løg, hvidløg og krydderier og sauter det ca. 5 minutter, til løget er blødt.
- Tilsæt tomater, bouillon, linser og gulerødder og lad det simre ca. 25 minutter – tilsæt eventuelt lidt mere vand undervejs – og krydr med salt og peber.
- Kom suppen i en blender eller brug en stavblender og blend til en jævn konsistens.
- Top suppen med hakkede krydderurter, yoghurt og græskarkerner.