Ansjoser

Ansjoser

Ansjoser er små fisk, der er saltet og pakket i olie. De sælges som oftest i små dåser eller glas.

Selvom ansjosfileten ikke syner af meget, gør dens store smag af umami den til et lille vidunder i køkkenet.

En dåse ansjoser er praktisk at have i køleskabet. De kan spises fra dåsen med lækkert brød eller de anvendes til:

  • At blende med dem med hvidløg, basilikum og olivenolie og smøre det på ristet brød.
  • En salat med kartofler, brøndkarse og ansjoser.
  • Spaghetti Puttanesca med ansjoser, kapers, hvidløg, citronskal og olivenolie. 
  • Tapenade med kapers og sorte oliven. 
  • En hurtig salsa med kapers, et par ansjoser, olivenolie, en skvæt citronsaft og krydderurter som koriander, dild eller purløg blendes til en jævn salsa.

 

 

 

image_pdfGem som PDFimage_printUdskriv