Fyldig quinoasalat toppet med spejlæg

Fyldig quinoasalat toppet med spejlæg

  • 150 g quinoa, skyllet og kogt efter anvisningen på posen, og afkølet
  • 4 gulerødder, skåret i tynde strimler med en kartoffelskræller – eller rives groft
  • 8 radiser, skåret i tynde skiver
  • 1 fennikel, skåret i super tynde skiver
  • 4 avocado, uden skræl og sten, og kødet skæres i tern
  • 4 små spidskålsblade, skåret i tynde strimler
  • 2 håndfulde blandede salatblade, fx babyspinat, feldsalat, rødbedeblade
  • 4 tsk. olivenolie
  • 4 spsk. citronsaft
  • Kværnet salt og peber
  • 4 spsk. tahin
  • 4 æg, spejlede
  • 4 tsk. hampefrø

 

  1. Bland quinoa med gulerødder, radiser, fennikel, avocadotern, strimlet kål og salatblade.
  2. Dryp med olie og citronsaft og krydr med salt og peber.
  3. Fordel salaten i fire portionsskåle og top med en skefuld tahin.
  4. Læg et spejlæg i hver skål og drys med hampefrø.

 

 

 

image_pdfGem som PDFimage_printUdskriv