Gulerods-dip

Gulerods-dip

  • 4 spsk. olivenolie
  • 5 gulerødder, halveret på langs en eller to gange afhængigt af tykkelsen
  • 1 rød chili, uden kerner og grofthakket
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. tahin
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1-2 tsk. citronsaft

 

  1. Kom olien i et ovnfast fad og fordel de halve gulerødder i fadet.
  2. Drys med chili, spidskommen, sesamfrø og salt og bland det hele godt rundt.
  3. Sæt fadet i en 180° varm ovn ca. 35 minutter, til gulerødderne er møre.
  4. Kom alt fra fadet i en blender og tilsæt tahin, honning og lidt citronsaft.
  5. Kør blandingen til en grov, jævn mos, men det skal ikke blive til en puré.
  6. Serveres fx til knækbrød eller som humus.

 

 

image_pdfGem som PDFimage_printUdskriv