Nem, cremet suppe med tomat, sød kartoffel og peanutbutter
- 1 lille rødløg, skåret i tern
- 1 fed hvidløg, hakkede
- 1 spsk. olivenolie
- ½ rød peberfrugt, uden kerner og skåret i tern på ca. 1 x 1 cm
- 1 lille sød kartoffel, skåret i tern på 1 x 1 cm
- 1 dåse (4 dl) flåede tomater
- Kværnet salt og peber
- ½ dl Peanut Butter
- ½ l grønsagsbouillon (evt. lidt mere)
- 1 tsk. stødt chili
- 1 tsk. Umami pasta, Taste #5 (fås på tube)
- ½ dåse kikærter, skyllede og afdryppede
- 100-150 g babyspinat
- Varm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg ca. 5 minutter, til de er gennemsigtige, men uden at have taget farve.
- Tilsæt peberfrugt og sød kartoffel, vend det rundt og hæld tomaterne ved sammen med væden og lad det simre 5 minutter og krydr med salt og peber.
- Rør peanut butter og 1½ dl varm bouillon sammen, til der ikke er nogen klumper i. Kom blandingen i gryden sammen med resten af bouillonen og chili. Læg låg på og lad suppen simre 15-20 minutter.
- Tilsæt kikærter og babyspinat, og lad spinaten falde sammen. Smag godt til med salt og peber.