Rødbeder, svampe og rosmarin vendt med linser

Rødbeder, svampe og rosmarin vendt med linser

  • 350 g rødbeder, skrællede og skåret i både
  • 1 rødløg, skåret i både
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 150 g champignon, skåret i halve 
  • 1 lille håndfuld pinjekerner
  • 4-5 spsk olivenolie
  • 3 rosmarinstilke, hakkede
  • salt og peber
  • 200 g kogte grønne linser, evt. fra dåse eller papkarton 
  • 3 spsk. balsamicoeddike
  • 1 håndfuld friske hakkede krydderurter, fx dild, persille og purløg

 

  1. Kom rødbeder, løg og hvidløg i et ovnfast fad, så det hele ligger i et lag, og sæt fadet i en 190 °C varm ovn.
  2. Efter 25 minutter fordeles champignoner og pinjekerner i fadet.
  3. Dryp med det meste af olien, drys med rosmarin og krydr med salt og peber. 
  4. Sæt fadet i ovnen yderligere 25 minutter, til rødbederne er lige netop møre.
  5. Kom linser, balsamicoeddike og den resterende olie i fadet og sæt det i ovnen 5 minutter mere. 
  6. Retten drysses med friske hakkede krydderurter.

 

 

image_pdfGem som PDFimage_printUdskriv