Blog

6. februar 2018

Den grønne bølge

Jeg er bjergtaget af den grønne farve – alle de steder vi møder den, og netop de grønne madvarer er super nærende for din krop. Grøn blev […]
10. januar 2018

Thai-kyllingefrikadeller

Thai-kyllingefrikadeller 400 g hakket kyllingekød 3 spsk. limesaft 3 skalotteløg, finthakkede 4 spsk. hakket koriander 1-2 fed hvidløg, finthakkede 1 spsk. finthakket ingefær Kværnet salt og […]
10. januar 2018

Ristet blomkål

Ristet blomkål 1 blomkålshoved, skåret i 4 skiver oppefra og ned, 2 cm tykke 3 spsk. olivenolie 2 spsk. dukkah   Læg blomkålsskiverne på en bageplade […]
10. januar 2018

Grønt tilbehør

Grønt tilbehør 2 spsk. olivenolie + lidt til at dryppe med ½ løg, finthakket 1 fed hvidløg 100 g rucolasalat (eller en blanding af rucolasalat og […]
10. januar 2018

Chiagrød med æblekompot

Chiagrød med æblekompot 3½ dl plantemælk, fx mandelmælk 4 spsk. chiafrø 1 stort æble, skrællet og skåret i tern på 2 cm Kornene fra ¼ vaniljestang […]
10. januar 2018

Et kig i krystalkuglen – hvad bliver det hotteste i 2018?

Hvert år er der enkelte råvarer, der er mere populære end andre. I 90´erne var det rucolasalat og senere kom havtorn, chiafrø og tang. I 2018 […]
23. august 2017

Matcha

Matcha-te Grøn te i pulverform, har efterhånden længe været et hit. Personligt er jeg er vild med matcha – det smager vidunderligt og har så smuk […]
23. august 2017

Hyben

De smukke orange hyben De er fyldt med A- og C-vitaminer, der styrker dit immunforsvar. De indeholder desuden stoffet galactolipid, som lindre smerter ved gigt og […]
7. september 2016

Madpakketid

Madpakken er en vigtig del af dagen for børn. Den er ikke kun et pusterum midt på dagen, men også en mulighed for at få fyldt […]
5. september 2016

Bagte rødbeder med grønkål og paranødder

Bagte rødbeder med grønkål og paranødder 600 g lilla babyrødbeder, rensede og halverede 600 g gule babyrødbeder, rensede og halverede 1½ spsk. honning 1 spsk. olivenolie […]
5. september 2016

Den grønne farve

Den grønne farve Det er klorofyl, der giver den smukke farve til grønne frugter og grønsager. Grønne grønsager er generelt fyldt med kalk og magnesium, og […]
5. september 2016

Grønsags-spaghetti med avocado-pesto

Grønsags-spaghetti med avocado-pesto 60 g cashewnødder, ristet let gyldne på en tør pande 25 g basilikum 1 fed hvidløg 6 spsk. olivenolie 1 nip salt 10 […]
5. september 2016

Dessert med mango og chiafrø

Dessert med mango og chiafrø 30 g chiafrø 1½ dl mandelmælk 75 g blåbær 1 tsk. majsmel 2 spsk. vand Ca. 1 tsk. ahornsirup 1 stor […]
1. februar 2016

Stegt blomkåls-couscous

Stegt blomkåls-couscous 1 blomkålshoved, uden den tykke stok, og delt i buketter 1-2 tsk. cayennepeber 2 tsk. gurkemeje Olivenolie ½ løg, skåret i tynde skiver 1 […]
11. november 2015

Gulerods-dip

Gulerods-dip 4 spsk. olivenolie 5 gulerødder, halveret på langs en eller to gange afhængigt af tykkelsen 1 rød chili, uden kerner og grofthakket 1 spsk. stødt […]