Blog

9. juni 2022

NEMME SUNDHEDSTIPS

Brændstof til din krop Lad kroppen få det bedste brændstof og de bedst tænkelige råvarer. Ofte er det små ting, der skal ændres for at give […]
5. maj 2022

NEMT I HVERDAGEN

Hverdagen er ofte travl med vækkeur, madpakker, fritidsinteresser, job, uddannelse etc., men forhåbentligt er der alligevel stadig mulighed for hyggelige stunder, tid til madlavning, leg og […]
11. april 2022

PÅSKE, ÆG OG KØRVEL

En lang række råvarer er knytte til foråret og påsken. Æg, lam, sild, asparges, karse, kørvel – og selv om vi har mange slags grønsager hele […]
5. april 2022

FORÅRSRENGØRING INDE OG UDE

Det er tid til forårsrengøring inde og ude. Inde i huset, ude i haven og inde i kroppen. Og foråret er den allerbedste tid til rengøring. […]
7. december 2021

Jule-råvarer og juletips – og 2 opskrifter fra ’Mad i fad’

Krydderier  Specielt ved juletid kommer krydderier som kanel, vanilje, kardemomme, allehånde, stjerneanis, safran og ingefær frem. De dufter af jul, og en jul uden krydderier er […]
2. november 2021

Om fisk – og et par opskrifter fra min nye kogebog ’Mad i fad’

Om Fisk Fisk er så nem mad, isæt tilberedt i ovnen – modsat pandestegning, hvor jeg tit oplever at fisken går i stykker. Fisk smager skønt, er […]
5. oktober 2021

Mindre madspild – og opskrifter fra min bog ’En sund kvindekrop’ (udkom februar 2021)

Mindre madspild At undgå madspild var helt almindeligt før i tiden. Så blev det glemt i en generation eller to, og nu er det tilbage igen […]
17. august 2021

KOKORO

KOKORO Det japanske ord ’kokoro’ forener hjerte, sind og ånd. I den vestlige kultur har vi en tendens til at adskille disse tre begreber, men det […]
6. august 2021

Det spanske køkken – og min nye bog “Mad i fad”

Det spanske køkken – og min nye bog “Mad i fad” Det spanske køkken er et overflødighedshorn af spændende og velsmagende retter, og med landets lange […]
25. juni 2021

Mellemøstens køkken

Mellemøstens køkken Mellemøstlig mad er sund, fordi den består af masser af grøntsager og ikke så meget kød og fisk, den er fyldt med gode fedtstoffer […]
15. juni 2021

En sund lever

En sund lever Leveren har vældig travlt, og selv den stærkeste lever kan blive overbelastet. Men får den optimal næring, er den i stand til at […]
11. juni 2021

Vegetabilske proteiner

Vegetabilske proteiner I den plantebaserede kost, kan du ikke få proteiner fra kød, fjerkræ og fisk, men heldigvis er der mange velsmagende kilde til sunde vegetabilske […]
8. juni 2021

Nemme ideer til at få mange grønsager, frugt og bær i måltiderne

Nemme ideer til at få mange grønsager, frugt og bær i måltiderne   Morgenmad Overnight grød toppet med friske blåbær, tynde pærebåde og tern af mango  […]
4. juni 2021

Det japanske køkken

Det japanske køkken Tankegangen i japansk mad er minimalistisk, maden er nænsomt og hurtigt tilberedt og altid delikat serveret.  Japansk mad består hovedsagligt af fisk, grønsager, […]
27. maj 2021

Rødbeder, svampe og rosmarin vendt med linser

Rødbeder, svampe og rosmarin vendt med linser 350 g rødbeder, skrællede og skåret i både 1 rødløg, skåret i både 1 fed hvidløg, knust 150 g […]