Blog

15. april 2021

INGEFÆR

INGEFÆR Ingefær er nævnt i de gamle skrifter fra Kina, Indien og Mellemøsten, hvor de priser dens kulinariske og medicinske egenskaber. Marco Polo bragte roden med […]
12. april 2021

Børn og ’Brain Food’

Børn og ’Brain Food’ Hjernen skal gerne være i topform hele tiden, og faktisk er hjernen det organ, som bruger mest ilt og energi. Hjernen er […]
9. april 2021

Mad der kan minimere risikoen for brystkræft

Mad der kan medvirke til at minimere risikoen for brystkræft Brystkræft er stadig den kræftform, der rammer flest kvinder, men i løbet af de senere år […]
9. marts 2021

Mindre madspil og det klimavenlige køkken

At undgå madspild var helt almindeligt før i tiden. Så blev det glemt i en generation eller to, og nu er det tilbage igen som noget […]
2. februar 2021

Nye kostråd, plantebaseret mad – og min nye bog

Den 7. januar fik Danmark nye officielle kostråd, som skal medvirke til at vi spiser sundt og klimavenligt. Spis planterigt, varieret og ikke for meget. Spis mindre […]
2. februar 2021

Bagte pære med marcipan og nødder

Bagte pære med marcipan og nødder (Pr. pære = 2 halvdele) 1 moden pære, fx Conference, delt på langs 25 g marcipan, revet 1-2 spsk. havregryn […]
6. april 2020

Et stærkt immunforsvar

Et stærkt og sundt immunsystem er altid vigtigt, og naturligvis også i disse tider. Så her kommer en del tips, som kan indgå i hverdagen, og […]
10. februar 2020

Hormoner i balance

Ordet ’hormon’ stammer fra græsk ’hormao’, der betyder at sætte i gang, og det er netop, hvad hormoner gør. De er kemiske budbringere, der transporteres gennem […]
10. februar 2020

Et kig ind i 2020’erne

Indenfor gastronomi og fødevarer er det altid spændende at kigge i krystalkuglen og se, hvad det nye år eller årti vil bringe. Nogle af de nøgleord […]
10. februar 2020

Cremet dip eller dressing

Cremet dip eller dressing 2½ dl sesamfrø, solsikkefrø og pekannødder blandet 1 tomat 1 stor håndfuld persille 2 spsk. olivenolie Saft af 1 citron 1 tsk. […]
12. november 2018

Matcha energi-kugler

Matcha energi-kugler (ca. 12 stk.) 75 g pistacienødder 75 g mandler 2 spsk. hørfrø 2 spsk. hampefrø 200 g dadler, uden sten og udblødt i kogende […]
12. november 2018

Krydret suppe med linser, gulerødder og tomat

Krydret suppe med linser, gulerødder og tomat 1 lille rødløg, finthakket 2 fed hvidløg, finthakkede 2 tsk. paprika 1 tsk. stødt kanel ½ tsk. stødt spidskommen […]
12. november 2018

Over-night-grød med blåbær og jordbærkompot

Chia-havregrød med blåbær og jordbærkompot (pr. person) 2 dl plantemælk 50 g friske blåbær ½ tsk. vaniljepulver 50 g havregryn 1 stor spsk. chiafrø   Mælk, […]
12. november 2018

Blåbær scones

Blåbær scones (10 stk.) 50-75 g friske blåbær 200 g mandler, males til med 100 g kokosmel 50 g rørsukker eller kokossukker 1 tsk. bagepulver Saft […]
12. november 2018

Bowl med sød kartoffel og rødbede

Bowl med sød kartoffel og rødbede 100 g kogt perlebyg 1 lille sød kartoffel, skrubbet og halveret på langs 1 lille rødbede, skrubbet og halveret 1 […]