Blog

9. april 2021

Mad der kan minimere risikoen for brystkræft

Mad der kan medvirke til at minimere risikoen for brystkræft Brystkræft er stadig den kræftform, der rammer flest kvinder, men i løbet af de senere år […]
9. marts 2021

Mindre madspil og det klimavenlige køkken

At undgå madspild var helt almindeligt før i tiden. Så blev det glemt i en generation eller to, og nu er det tilbage igen som noget […]
2. februar 2021

Nye kostråd, plantebaseret mad – og min nye bog

Den 7. januar fik Danmark nye officielle kostråd, som skal medvirke til at vi spiser sundt og klimavenligt. Spis planterigt, varieret og ikke for meget. Spis mindre […]
2. februar 2021

Bagte pære med marcipan og nødder

Bagte pære med marcipan og nødder (Pr. pære = 2 halvdele) 1 moden pære, fx Conference, delt på langs 25 g marcipan, revet 1-2 spsk. havregryn […]
6. april 2020

Et stærkt immunforsvar

Et stærkt og sundt immunsystem er altid vigtigt, og naturligvis også i disse tider. Så her kommer en del tips, som kan indgå i hverdagen, og […]
10. februar 2020

Hormoner i balance

Ordet ’hormon’ stammer fra græsk ’hormao’, der betyder at sætte i gang, og det er netop, hvad hormoner gør. De er kemiske budbringere, der transporteres gennem […]
10. februar 2020

Et kig ind i 2020’erne

Indenfor gastronomi og fødevarer er det altid spændende at kigge i krystalkuglen og se, hvad det nye år eller årti vil bringe. Nogle af de nøgleord […]
10. februar 2020

Cremet dip eller dressing

Cremet dip eller dressing 2½ dl sesamfrø, solsikkefrø og pekannødder blandet 1 tomat 1 stor håndfuld persille 2 spsk. olivenolie Saft af 1 citron 1 tsk. […]
12. november 2018

Matcha energi-kugler

Matcha energi-kugler (ca. 12 stk.) 75 g pistacienødder 75 g mandler 2 spsk. hørfrø 2 spsk. hampefrø 200 g dadler, uden sten og udblødt i kogende […]
12. november 2018

Krydret suppe med linser, gulerødder og tomat

Krydret suppe med linser, gulerødder og tomat 1 lille rødløg, finthakket 2 fed hvidløg, finthakkede 2 tsk. paprika 1 tsk. stødt kanel ½ tsk. stødt spidskommen […]
12. november 2018

Over-night-grød med blåbær og jordbærkompot

Chia-havregrød med blåbær og jordbærkompot (pr. person) 2 dl plantemælk 50 g friske blåbær ½ tsk. vaniljepulver 50 g havregryn 1 stor spsk. chiafrø   Mælk, […]
12. november 2018

Blåbær scones

Blåbær scones (10 stk.) 50-75 g friske blåbær 200 g mandler, males til med 100 g kokosmel 50 g rørsukker eller kokossukker 1 tsk. bagepulver Saft […]
12. november 2018

Bowl med sød kartoffel og rødbede

Bowl med sød kartoffel og rødbede 100 g kogt perlebyg 1 lille sød kartoffel, skrubbet og halveret på langs 1 lille rødbede, skrubbet og halveret 1 […]
12. november 2018

Chokolade smoothie

Chokolade smoothie 1 avocado, uden skræl og sten 2-3 spsk. rå kakao eller ren kakaopulver 1 spsk. flydende honning eller kokossirup 1 tsk. vaniljepulver Ca. 2½ […]
12. november 2018

Nyt fra Center for Hormonforstyrrende Stoffers informationsdag

Nyt fra Center for Hormonforstyrrende Stoffers informationsdag den 1. november
. Referat af indlæg ved Anders Rehfeld – Kemiske stoffer ændrer sædcellens bevægelighed. I dag er det […]