Blog

10. februar 2020

Hormoner i balance

Ordet ’hormon’ stammer fra græsk ’hormao’, der betyder at sætte i gang, og det er netop, hvad hormoner gør. De er kemiske budbringere, der transporteres gennem […]
10. februar 2020

Et kig ind i 2020’erne

Indenfor gastronomi og fødevarer er det altid spændende at kigge i krystalkuglen og se, hvad det nye år eller årti vil bringe. Nogle af de nøgleord […]
10. februar 2020

Cremet dip eller dressing

Cremet dip eller dressing 2½ dl sesamfrø, solsikkefrø og pekannødder blandet 1 tomat 1 stor håndfuld persille 2 spsk. olivenolie Saft af 1 citron 1 tsk. […]
12. november 2018

Matcha energi-kugler

Matcha energi-kugler (ca. 12 stk.) 75 g pistacienødder 75 g mandler 2 spsk. hørfrø 2 spsk. hampefrø 200 g dadler, uden sten og udblødt i kogende […]
12. november 2018

Krydret suppe med linser, gulerødder og tomat

Krydret suppe med linser, gulerødder og tomat 1 lille rødløg, finthakket 2 fed hvidløg, finthakkede 2 tsk. paprika 1 tsk. stødt kanel ½ tsk. stødt spidskommen […]
12. november 2018

Over-night-grød med blåbær og jordbærkompot

Chia-havregrød med blåbær og jordbærkompot (pr. person) 2 dl plantemælk 50 g friske blåbær ½ tsk. vaniljepulver 50 g havregryn 1 stor spsk. chiafrø   Mælk, […]
12. november 2018

Blåbær scones

Blåbær scones (10 stk.) 50-75 g friske blåbær 200 g mandler, males til med 100 g kokosmel 50 g rørsukker eller kokossukker 1 tsk. bagepulver Saft […]
12. november 2018

Bowl med sød kartoffel og rødbede

Bowl med sød kartoffel og rødbede 100 g kogt perlebyg 1 lille sød kartoffel, skrubbet og halveret på langs 1 lille rødbede, skrubbet og halveret 1 […]
12. november 2018

Chokolade smoothie

Chokolade smoothie 1 avocado, uden skræl og sten 2-3 spsk. rå kakao eller ren kakaopulver 1 spsk. flydende honning eller kokossirup 1 tsk. vaniljepulver Ca. 2½ […]
6. februar 2018

Den grønne bølge

Jeg er bjergtaget af den grønne farve – alle de steder vi møder den, og netop de grønne madvarer er super nærende for din krop. Grøn blev […]
10. januar 2018

Thai-kyllingefrikadeller

Thai-kyllingefrikadeller 400 g hakket kyllingekød 3 spsk. limesaft 3 skalotteløg, finthakkede 4 spsk. hakket koriander 1-2 fed hvidløg, finthakkede 1 spsk. finthakket ingefær Kværnet salt og […]
10. januar 2018

Ristet blomkål

Ristet blomkål 1 blomkålshoved, skåret i 4 skiver oppefra og ned, 2 cm tykke 3 spsk. olivenolie 2 spsk. dukkah   Læg blomkålsskiverne på en bageplade […]
10. januar 2018

Grønt tilbehør

Grønt tilbehør 2 spsk. olivenolie + lidt til at dryppe med ½ løg, finthakket 1 fed hvidløg 100 g rucolasalat (eller en blanding af rucolasalat og […]
10. januar 2018

Chiagrød med æblekompot

Chiagrød med æblekompot 3½ dl plantemælk, fx mandelmælk 4 spsk. chiafrø 1 stort æble, skrællet og skåret i tern på 2 cm Kornene fra ¼ vaniljestang […]