Blog

7. maj 2021

Gurkemeje

Gurkemeje Gurkemeje kendes nok af de fleste, for at give kogte ris en smuk gul farve, når de koges sammen med gurkemeje. Gurkemeje er medlem af ingefærfamilien […]
4. maj 2021

Sæt krydderi på maden

Sæt krydderi på maden Krydderier giver skønne duft- og smagsoplevelser, de får os til at tænke på andre landes køkkener, og varmen og duften fx fra […]
3. maj 2021

Ansjoser

Ansjoser Ansjoser er små fisk, der er saltet og pakket i olie. De sælges som oftest i små dåser eller glas. Selvom ansjosfileten ikke syner af […]
29. april 2021

Smoothie – det flydende guld

Smoothie – det flydende guld Til tider er det lettere at ”spise” sine grønsager flydende, og fordelen er ikke kun, at det er hurtigt at tilberede, […]
27. april 2021

Nervus Vagus – den 10. hjernenerve

Nervus Vagus – den 10. hjernenerve Nervus Vagus har et meget langt forløb fra hjernen, over halsen til kroppen, hvor den bl.a. påvirker stort set hele […]
27. april 2021

Pistacienødder og figner

Pistacienødder og figner Pistacienødder og figner passer så fint sammen både i smag og sundhed. B6-vitamin i pistacienødderne hjælper kroppen til bedre at optage magnesium, som er […]
22. april 2021

Orange mad

Orange mad Den smukke, varme orange farve ser vi i mange madvarer som fx gulerod, søde kartofler, papaja, appelsiner, abrikoser, havtorn, splitlinser, laks og ørred. Orange […]
19. april 2021

Krydderurter

Krydderurter Krydderurter giver velsmag og et smukt udseende til stort set alle retter – og er samtidigt de små sundhedsbomber. Krydderurter har haft betydning for både mennesker […]
15. april 2021

INGEFÆR

INGEFÆR Ingefær er nævnt i de gamle skrifter fra Kina, Indien og Mellemøsten, hvor de priser dens kulinariske og medicinske egenskaber. Marco Polo bragte roden med […]
12. april 2021

Børn og ’Brain Food’

Børn og ’Brain Food’ Hjernen skal gerne være i topform hele tiden, og faktisk er hjernen det organ, som bruger mest ilt og energi. Hjernen er […]
9. april 2021

Mad der kan minimere risikoen for brystkræft

Mad der kan medvirke til at minimere risikoen for brystkræft Brystkræft er stadig den kræftform, der rammer flest kvinder, men i løbet af de senere år […]
2. februar 2021

Nye kostråd, plantebaseret mad – og min nye bog

Den 7. januar fik Danmark nye officielle kostråd, som skal medvirke til at vi spiser sundt og klimavenligt. Spis planterigt, varieret og ikke for meget. Spis mindre […]
2. februar 2021

Bagte pære med marcipan og nødder

Bagte pære med marcipan og nødder (Pr. pære = 2 halvdele) 1 moden pære, fx Conference, delt på langs 25 g marcipan, revet 1-2 spsk. havregryn […]
6. april 2020

Et stærkt immunforsvar

Et stærkt og sundt immunsystem er altid vigtigt, og naturligvis også i disse tider. Så her kommer en del tips, som kan indgå i hverdagen, og […]